Helseeffekten av havsalt er like mangfoldig som mulig bruk. Her er 10 grunner til at havsalt er sunnere enn bordsalt.
1. Havsalt forårsaker ingen giftige effekter
I motsetning til konvensjonelt bordsalt er rent havsalt naturlig....
Selv om taco kommer fra Mexico, er de typisk skandinaviske. Både våre svenske naboer og vi i Norge liker å kose oss på fredagskveldene, og vi starter gjerne helgen med deilig taco. Med andre ord -«Taco Fredag»!
Hvordan lage Smokey Tacos
Å tilberede tacoen er alltid en koselig og fin måte å starte fredagskvelden på. Vi pleier å handle på forhånd for å få tak i alle ingrediensene. Etter det, er det på med de komfortable klærne og forberede tacokvelden sammen!
Først: skal det være hard eller myk taco? I Norge har nok de myke taco-brødene overtaket. Vi foretrekker dem fordi de er lettere å spise og ikke går i stykker så fort.
Ingredienser til 4 personer
600 g kjøttdeig
3 ss olivenolje
1 ts. chili olivenolje
1 ss tomatpuré
1 ss (varm) ketchup
1 ts Sriracha chilisaus
3 stk. Tomater, hakket
1-2 guacamole
1 liten boks mais
Hvitløkspulver Arctic Salt røkt salt
Jalapeno chili pulver
Malt koriander
8 stk. Tortillas
Forberedelse
Hell olivenolje i en kjele og fres løken sakte på lav varme til den er lys.
Tilsett hvitløkspulver, tomatpuré og (varm) ketchup og rør. Rør så inn Sriracha chilisausen og chilioljen. Tilsett litt vann og dekk til og la det dampe til sausen har kokt ned.
Tilsett kjøttdeigen: pass på at kjøttet ikke danner klumper.
Smak til med bjørkerøkt Arctic Salt, pepper samt jalapeno chilipulver og la kjøttdeigen koke. Hvis blandingen blir litt tørr, tilsett vann og la det koke ned igjen. Smak til og krydre mer om nødvendig.
Forvarm i mellomtiden ovnen og varm tortillaene etter instruksjonene på pakken. Legg så de varme tortillaene på toppen og fordel hver med kjøttblanding. Dryss over koriander, mais, guacamole og løk og brett til slutt tortillaene.
En rull med tørkepapir eller tøyservietter bær være i nærheten. Det skal godt gjøres å spise taco uten litt søl.
Vår kjapplagde kremede gresskarsuppe er alltid populær - spesielt nå i gresskar sesongen!
Hva varmer vel bedre etter en lang høsttur enn en varm suppe? Så praktisk at det er gresskarsesong akkurat nå!...
Sjokolade med havsalt, er nå det godt, liksom? Å jada!! Havsaltet sikrer deg en salt-sjokolade-smakseksplosjon. Her er en liten lovsang til to bestevenner.
Jordbær med balsamico, ananas eller appelsin med salt...
Hvert år oppstår suget - og nå er det her igjen: kantarellsesongen. Soppen smaker spesielt godt i en kremet saus med skinke.
Hvis du liker å samle sopp (og vet mye om dem), er Saltstraumen et absolutt Eldorado. I...
Disse enkle blåbærkakene med et snev av havsalt vil gi def en helt ny opplevelse! Serveres best med en kopp kaffe. Og Jazz.
For noen år siden slapp jeg fra en kraftig septemberregn i Göteborg, da jeg reddet meg selv...