Saltede blåbærhavremelkaker

Opprettet den under Oppskrifter

Saltede blåbærhavremelkaker

Disse enkle blåbærkakene med et snev av havsalt vil gi def en helt ny opplevelse! Serveres best med en kopp kaffe. Og Jazz.

For noen år siden slapp jeg fra en kraftig septemberregn i Göteborg, da jeg reddet meg selv i til et lite bakeri i det trendy Haga -distriktet. Klissvåt sto jeg foran disken som var fylt med bakverk, makroner, smørbrød og portugisiske eggeterter (Pastéis de Nata). Overveldet av den overfylte varianten spurte jeg den tatoverte fyren bak disken om favorittstykket hans, og jeg tror jeg ventet at han skulle fremheve en av de mer unike godbitene.

"Egentlig er det vår salte blåbærhavremelkake," sa han og gestikulerte med en tatovert arm mot en beskjeden haug med kaker jeg helt hadde oversett. "Jeg lagde dem for en time siden."

Hva kan jeg si. To minutter senere satt jeg ved et lite bord, tygde og så ut i regnet og ble blåst bort. Fyren hadde rett, hans saltede blåbærhavremelkaker var veldig gode. De var delikat sprø på utsiden og myke på innsiden, blåbær-fremoverlente og med et snev av knasende havsalt som gjorde dem til noe magisk. Vel, de var kort og godt var det beste jeg prøvde den regnfulle ettermiddagen.

Siden den gang hadde jeg lekt med tanken på å lage en hjemmelaget versjon hvert år når blåbærsesongen kom. Nå er det sesong igjen, blåbær overalt. Så her er vår oppskrift på Arctic Salted Blueberry Oatmeal Cookies.

Du trenger:

    4 ss usaltet smør
    1/4 kopp grønnsaksfett/smør
    1/2 kopp lysebrunt sukker
    1/4 kopp granulert sukker
    1 ts vanilje
    1 ts cider eddik
    1/2 ts kanel
    1/2 ts Arctic Salt Gourmet, pluss ekstra til strø
    1 egg
    3/4 kopp mel
    1/2 ts natron
    1 1/2 kopp havre
    1 kopp ville blåbær

Hvordan du lager dem:

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør bakeplater.
I en stor bolle kombinerer du smør, matfett, sukker, vanilje, eddik, kanel og 1/2 ts Arctic Salt Gourmet. Pisk til ingrediensene er jevnt kombinert og blandingen er lys og luftig.

Tilsett egget og bland til det er glatt. Tilsett mel og natron og bland til det er jevnt. Tilsett havre og blåbær og bland til det er jevnt innarbeidet. Med en skje eller to skjeer, legg deigen på de tilberedte bakeplatene i kuler som du lager med spiseskje.

Stek i 12 minutter, eller til kakene er gyllenbrune. Etter at du har tatt dem ut av ovnen, dryss kakene lett med Arctic Salt. La dem avkjøles på bakeplater i ca 10 minutter, og fjern deretter fra bakeplater og legg på et rist for å avkjøle helt.

Og nå? Slå på litt jazz fra John Coltrane, få deg en kopp kaffe, ta noen kaker og nyt øyeblikket.

 


Kommentar(er) 1

  • Tone Reitstad
    Tone Reitstad

    Hva er grønnsaksfett?

    Svar

Skriv kommentaren din