Om oss

Tore Hongset, stifter og ejer av Arctic Salt

Vi lager Verdens Raskeste Havsalt - fra Saltstraumen!

​En sommerdag i 2012 fikk Tore en idé mer eller mindre ut av intet; hva med å starte produksjon av gourmetsalt utvunnet fra de sterke hvirvlene i Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannstrøm? 
Etter mye hjemmeprøving og forsøk, feiltagelser og svidde kjeler hadde han endelig knekt koden, og gourmetsaltet med den overraskende havfriske smaken var et faktum.

 

Det tok litt tid å få på plass, men da Tore endelig fikk tak i et lokale som ligger kloss oppi Saltstraumen, var det bare å sette i gang og bygge saltfabrikk - og tidlig i april (eller var det sent i Mars..?) 2015 ble batch 01/15 ferdig.

Nå, i 2020, er vi fortsatt et lite firma ved Saltstraumens bredd som gjør det vi kan best, nemlig å skape et godt salt til deg, som du kan bruke til å smaksette maten du lager.  

 

Arctic Salt ble stiftet som aksjeselskap i 2014. (Man kan la seg forvirre av at ideen kom i 2012 og at det på livbøya på ett av bildene står 2013, men det tar tid fra tanke til handling! Arctic Salt stiftelsesdato som enkeltpersonforetak var i 2013, så da vet vi det.)  
Vi har til hensikt å gi "salt til folket", godt havsalt fra de sterke hvirvlene i Saltstraumen. Vi er en "manuellbedrift" , og stolte av det. Alle prosessene våre er manuelle og uten maskinhjelp.

Avdamping av vann, høsting, tørking, sortering/pakking og merking - alt foregår for hånd. Enkelte ting i prosessene er drit kjedelig, men er det håndverk, så er det håndverk!

Vi er spesielt fornøyde med å ha bevart den frisk saltsjø-smaken i saltet vårt!
 

Innimellom har vi hatt det moro med å lage andre saltkombinasjoner, og et par av disse har blitt legendariske, for eksempel har vi et bålrøyket salt som bare MÅ prøves. Erfaringsvis synes 7 av 10 at det er helt supert, 3 av 10 synes det er pyton. ;)