Kantarellfløtesaus med skinke

Opprettet den under Oppskrifter

Kantarellfløtesaus med skinke

Hvert år oppstår suget - og nå er det her igjen: kantarellsesongen. Soppen smaker spesielt godt i en kremet saus med skinke.

Hvis du liker å samle sopp (og vet mye om dem), er Saltstraumen et absolutt Eldorado. I august og september er skogene her oppe ofte fulle av rødkappesopp, porcini sopp - og kantareller.

Kantareller er årets første villsopp. Avhengig av været, varer sesongen for de små, krydrede soppene her i Saltstraumen fra slutten av juli til begynnelsen av oktober. Uansett om det er pasta, risotto, stekt vilt eller sopppanne du skal lage: Med sin litt pepperaktige aroma er de velsmakende soppene perfekte for en rekke retter. Rett foran er selvfølgelig klassikeren: en solid kantarellkremsaus med skinke.

Ingredienser for 4 personer

700 g kantareller
3 sjalottløk
6 ss rapsolje
250 g skinke, i terninger
2 ts Arctic Salt Gourmet
1 ts svart pepper
150 ml hvitvin, tørr
500 g fløte, 30 % fett
2 ts stivelse (mais eller potet)
noen blader av fersk persille

Forberedelse

Rengjør kantarellene grundig, vask og tørk om nødvendig. Halver eller kvart dem deretter, avhengig av størrelsen. Skrell og finhakk sjalottløken.
Varm oljen i en panne og stek kantarellene over sterk varme. Tilsett deretter sjalottløken og skinken i terninger og sautér til den er gjennomsiktig. Smak til med Arctic Salt Gourmet og pepper.

Deglaze med hvitvin og la det koke nesten helt bort. Hell i fløte, kok opp og la det småkoke i omtrent ett til to minutter. Bland nå stivelsen med litt kaldt vann, tilsett sausen og kok opp én gang.

Vask persillen, rist den tørr og finhakk. Smak til sausen med Arctic Salt Gourmet og pepper, pynt med persille og servér.
Forresten: Avhengig av sesong kan du også lage denne oppskriften med porcinisopp eller urtesopp.


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din