10 grunner til at havsalt er sunnere enn bordsalt

Opprettet den under Tanker i tiden

10 grunner til at havsalt er sunnere enn bordsalt
10 grunner til at havsalt er sunnere enn bordsalt
10 grunner til at havsalt er sunnere enn bordsalt
Helseeffekten av havsalt er like mangfoldig som mulig bruk. Her er 10 grunner til at havsalt er sunnere enn bordsalt.

1. Havsalt forårsaker ingen giftige effekter
I motsetning til konvensjonelt bordsalt er rent havsalt naturlig. Ved behandling av konvensjonelle bordsalter, for eksempel, tilsettes hjelpemidler for å hindre at de klumper seg sammen. For eksempel brukes natriumaluminosilikat ofte som et antiklumpemiddel i bordsalt. Siden natriumaluminosilikat i stor grad består av aluminium, regnes det som et nevrotoksin som kan føre til Alzheimers sykdom.
 
2. Havsalt gir deg flere mineraler
Næringstettheten i rent havsalt er mye høyere enn i bordsalt eller Himalaya -salt. I tillegg til elektrolyttene finnes magnesium, kalium, kalsium, natrium og klorid i havsalt. Forskere har funnet ut at det er flere elektrolytter i havsalt enn i andre salter. Og disse elektrolyttene er sunne av følgende årsaker:
 • Kalium bekjemper tretthet, insulinresistens og høyt blodtrykk .
 • Kalsium absorberes bedre av kroppen gjennom kalium og støtter dermed muskelsammentrekning og beinbygningen.
 • Klorid er viktig for vannet du har i kroppen, samt elektrolytt- og syre/base balansen din.
 • Magnesium er viktig for muskelfunksjonene, beinhelsen og kan - faktisk - hjelpe mot høyt blodtrykk.
3. Havsalt hjelper til med reguleringen av væskebalansen
Elektrolyttene natrium og kalium er viktige aktører for å holde væskebalansen i kroppen i balanse. Blod og urin påvirkes for eksempel av denne funksjonen. Etter at det sørger for at blodet lettere kan strømme gjennom blodårene, er væskebalansen avgjørende.
 
4. Havsalt er sunt for nervesystemet
Det er en god grunn til at for lite havsalt i kroppen vanligvis manifesterer seg i hodepine eller dårlig humør. Siden tettheten av nerveceller i hjernen er spesielt høy, er det her natrium er nødvendig. Natriumet i havsalt er derfor avgjørende for hvordan nervesystemet fungerer.
 
5. Naturlig havsalt kan forbedre søvnen din
Natriumetsom fins naturlig i havsalt, støtter produksjonen av vasopressin, et hormon som holder blodtrykket konstant selv når du er dehydrert. Kroppen din frigjør vasopressin etter solnedgang, slik at du ikke trenger å gå på do hele tiden. Havsalt vi hjelpe deg med å produsere dette hormonet. Så du kan sove bedre og slippe å tisse det blir morgen igjen.
 
6. Naturlig havsalt kan hjelpe mot høyt blodtrykk
Kaliuminnholdet over gjennomsnittet i havsaltet vårt har en blodtrykkssenkende effekt, noe som er spesielt viktig for hjertecellene. Det stabiliserer dem og er derfor av avgjørende betydning for hjertets rytmiske aktivitet.
 
7. Havsalt kan hjelpe deg å gå ned i vekt
Selv om sukkerforbruk fremmer insulinresistens og oppbygging av kroppsfett, øker havsaltet vårt insulinfølsomheten og hjelper deg å gå ned i vekt. I tillegg til sin primære funksjon som et lagringshormon som er ansvarlig for vektøkning, har insulin også funksjonen til å holde natrium i kroppen for å sikre muskel- og nervefunksjon. I tillegg er havsalt effektivt mot matsug.
 
8. Vann med litt havsalt i, er en ideell isotonisk drink når du går turer
I tillegg til å ta med deg mat, kan du også oppløse litt salt i vann, som en isotonisk drink på tur. Natrium hjelper deg å øke energinivået og holde deg hydrert, og erstatter saltet som du svetter ut.
 
9. Havsalt har antimikrobielle egenskaper
Du kan bruke havsalt som et hygiene- og detox-middel når du tar deg et bad med peeling. På grunn av dets antibakterielle egenskaper, renser den huden pore-dypt, regulerer produksjonen av fett og dreper bakterier på hudens overflate.
 
10. Havsalt kan forbedre din respiratoriske helse
Du kan løse opp havsalt i vann og puste det inn som en en damp-blanding. Dette kan hjelpe på både akutte og kroniske luftveissykdommer. Den enkleste metoden er å fylle en bolle med varmt vann til like under kanten og løse opp 3 ss havsalt i vannet. Bøy deg så over bollen, legg et handkle som dekker hodet og bollen, og puste dampen inn gjennom nesen i 10 - 20 minutter. Vask deretter ansiktet med lunkent vann og tørk.

Kommentar(er) 1

 • Elias Joa
  Elias Joa

  Unnskyld, dette høres meget bra ut og har allerede bestilt en pakke salt fra dere. Men hva er kildene deres? Med tanke på alle disse ministerne som blir tatt i plagiat er jeg relativt skeptisk for tiden. :)

  Svar

Skriv kommentaren din