Vår kjapplagde kremede gresskarsuppe er alltid populær - spesielt nå i gresskar sesongen!
Hva varmer vel bedre etter en lang høsttur enn en varm suppe? Så praktisk at det er gresskarsesong akkurat nå! Det kan ikke gå galt når du bruker vår oppskrift på kjapp, kremet gresskarsuppe. Etter bare 30 minutter er suppen ferdig, og du kan nyte den mens du koser deg foran peisen.
Ingredienser
100 g melne poteter
1 gulrot
2 cm fersk ingefær
600 g Hokkaido gresskar
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ss smør
1 ss olivenolje
1 l grønnsaksbuljong
3 ss gresskarfrø
200 g kremfløte
1 ss Arctic Salt
Kvernet pepper
Malt muskat
gresskarfrøolje
Forberedelse
Skrell og skjær poteter, gulrot og ingefær i terninger. Skjær gresskarkjøttet i terninger også. Skrell og hakk løk og hvitløk, sautér i varmt smør og olje i en gryte til det er gjennomsiktig, tilsett deretter gresskar, gulrøtter og ingefær i terninger og sautér det raskt. Ha i buljongen, tilsett potetene i gryten og la det småkoke forsiktig i 25-30 minutter.
Mens det koker, rist gresskarfrøene i en stekepanne.
Fjern gryten fra varmen og bland alt godt med en stavmikser. Rør inn halvparten av kremen. Kok opp igjen, smak til med salt, pepper og muskat. Pisk resten av kremen til den er stiv.
Fordel suppen på tallerkener og server med pisket krem, gresskarfrø og litt gresskarfrøolje.
Hvis du liker det skarpere og fruktigere
Da kan du tilsette fersk persille eller ferskpresset appelsinjuice. Hvis du liker det litt sterkere, kan du også legge ingefær eller chilibiter til suppen. Du kan servere ristede brødterninger eller små reker som tilbehør.
Vi bruker navnet ditt og kommentarer til å vise offentlig på hjemmesiden vår. Din e-post er for å sikre at forfatteren av dette innlegget har mulighet for å komme i kontakt med deg. Vi lover å passe godt på dine data og holde dem sikret.