Kjapplagd gresskarsuppe med fløte

Opprettet den under Oppskrifter

Kjapplagd gresskarsuppe med fløte
Kjapplagd gresskarsuppe med fløte

Vår kjapplagde kremede gresskarsuppe er alltid populær - spesielt nå i gresskar sesongen!

Hva varmer vel bedre etter en lang høsttur enn en varm suppe? Så praktisk at det er gresskarsesong akkurat nå! Det kan ikke gå galt når du bruker vår oppskrift på kjapp, kremet gresskarsuppe. Etter bare 30 minutter er suppen ferdig, og du kan nyte den mens du koser deg foran peisen.

Ingredienser
    100 g melne poteter
    1 gulrot
    2 cm fersk ingefær
    600 g Hokkaido gresskar
    1 løk
    1 fedd hvitløk
    1 ss smør
    1 ss olivenolje
    1 l grønnsaksbuljong
    3 ss gresskarfrø
    200 g kremfløte
    1 ss Arctic Salt

    Kvernet pepper
    Malt muskat
    gresskarfrøolje

Forberedelse
Skrell og skjær poteter, gulrot og ingefær i terninger. Skjær gresskarkjøttet i terninger også. Skrell og hakk løk og hvitløk, sautér i varmt smør og olje i en gryte til det er gjennomsiktig, tilsett deretter gresskar, gulrøtter og ingefær i terninger og sautér det raskt. Ha i buljongen, tilsett potetene i gryten og la det småkoke forsiktig i 25-30 minutter.

Mens det koker, rist gresskarfrøene i en stekepanne. 

Fjern gryten fra varmen og bland alt godt med en stavmikser. Rør inn halvparten av kremen. Kok opp igjen, smak til med salt, pepper og muskat. Pisk resten av kremen til den er stiv.

Fordel suppen på tallerkener og server med pisket krem, gresskarfrø og litt gresskarfrøolje.

Hvis du liker det skarpere og fruktigere

Da kan du tilsette fersk persille eller ferskpresset appelsinjuice. Hvis du liker det litt sterkere, kan du også legge ingefær eller chilibiter til suppen. Du kan servere ristede brødterninger eller små reker som tilbehør.


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din