Sesam teriyaki laks

Opprettet den under Oppskrifter

Sesam teriyaki laks

Kon’nichiwa! De olympiske leker vil finne sted i Tokyo frem til 8. august. Derfor lager vi kjøkkenet ditt Little Tokyo fra nå av. Det starter med stekt laks med teriyakisaus og brokkoli.

Du trenger ikke å fly halvveis til Tokyo for å spise deilig japansk mat. Bare gjør kjøkkenet ditt til Little Tokyo. Laksefilet marinert i teriyaki-saus er en klassiker av japansk mat. Dette fordi den søte og salte smaken rett og slett er deilig og tilberedningen er veldig rask. På bare 30 minutter vil du ha denne retten med stekt laks med teriyakisaus og brokkoli på bordet.

ingredienser for 4 personer

4 laksefilet
6 ss soyasaus
8 ss vann
3 ss honning
2 ss brunt sukker
1/2 ts røkt Arctic Salt
3 fedd hvitløk
1 vårløk
1 ss fersk revet ingefær
1 1/2 ss sitronsaft
1 ss maisstivelse
3 ts mørk sesamolje 1 ss sesambasmatiris

forberedelse

I en liten gryte, rør sammen soyasausen, 6 ss vann, ar⁄₂ ts røkt Arctic Salt, 3 ss honning, 2 ss sukker, hakket hvitløk, ingefær og 1 1/2 ts sitronsaft. Kok opp på middels varme under omrøring. Bland det gjenværende vannet med stivelse i en separat bolle. Tilsett stivelsen i gryten, rør hele tiden med en visp, og la den surre. Fjern fra varmen og la avkjøles.

Mariner laksefiletene i en flat panne med teriyaki-sausen i omtrent 10 minutter, og snu ofte. I mellomtiden brun brokkoli i litt mørk sesamolje over middels varme. Sett deretter til side på en tallerken.

Varm nå litt rapsolje i en panne og stek laksen på begge sider, hell deretter overflødig olje av og tilsett gjenværende marinade. La deretter laksen trekke sakte til den er gjennomsiktig ved middels temperatur. Server til slutt med brokkoli og pynt med sesamfrø og vårløk. Basmatiris passer godt med det.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din