Arctic Salt i tre varianter; urter, naturell og røkt
Vi lager verdens nordligste havsalt - fra Saltstraumen!
Historien til Arctic Salt:
Tore Hongset heter mannen som i 2012 fikk en idè utenom det vanlige; å starte produksjon av gourmetsalt utvunnet fra virvlene i Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannstrøm.
Etter mye hjemmeprøving og forsøk, feiltagelser og svidde kjeler knakk Tore koden, og gourmetsaltet med den havfriske smaken var et faktum. I 2014 ble aksjeselskapet Arctic Salt stiftet etter et lite år som enkeltmannsforetak først, og i 2015 ble Saltbrygga i Saltstraumen kjøpt og gjort om til saltfabrikk. I april 2015 ble batch 01/15 ferdig, og produksjonen av Arctic Salt for videresalg var endelig i gang!
Tore har bygd opp Arctic Salt til å bli en velkjent merkevare i hele Norge, med faste kunder på landsbasis både blant private og bedrifter. Havsaltet er blitt en yndet souvernir for turister som besøker Bodø og Saltstraumen, samt Nord-Norge forøvrig, og er dermed også godt kjent utenfor landegrensene.
Innimellom har vi hatt det moro med å lage andre saltkombinasjoner, og et par av disse har blitt legendariske, for eksempel har vi et bjørkerøkt salt som bare MÅ prøves. Vi røyker saltet i det lille røykeriet vårt ytterst på kaia ved Saltbrygga.
Vi er en håndtverksbedrift, og er stolte av det. Alle prosessene våre er manuelle og uten maskinhjelp. Avdamping av vann, høsting, tørking, sortering/pakking og merking - alt foregår for hånd.
I 2024 ble Arctic Salt og Saltbrygga solgt til Elin Richardsen, som med godt mot og friske idèer tar saltproduksjonen med inn i framtiden. Elin eier også Saltstraumen Hotel, og Arctic Salt er dermed i godt selskap og trygge hender med lokalt eierskap.