Saftige, sprø spareribs for gassgrill og røykere

Opprettet den under Oppskrifter

Saftige, sprø spareribs for gassgrill og røykere

Enten fra grillen eller fra smoker-en - alle elsker saftige, sprø spareribs med en røykfylt BBQ-saus. Her er oppskriften vår.
 
Denne helgen blir det skikkelig varmt og solrikt igjen. Da er det tid for grillfest i hagen med venner og familie. Hvis du vil grille noe annet enn pølser, bør du prøve våre saftige, sprøe BBQ-spareribs til grillen. og kanskje røyke dem til en forandring. Ha det gøy med det!
 
La oss begynne med å lage krydderblandingen (rub)
 
Ha alle ingrediensene (se nedenfor) i en mørtel, knus grovt og bland dem sammen. Rub-en kan lagres i en krydderkrukke i flere uker. Du kan variere krydder hver for seg ved å bruke mer eller mindre chilipulver eller brunt sukker.
 
Klargjøring av marinaden
 
Til marinaden, kok appelsinjuice, Worcestershire saus, whisky og brunt sukker i en kjele til bare halvparten av den er igjen (la koke i ca 15-20 minutter). Rør deretter inn de resterende ingrediensene med en visp og la det surre igjen. Ta så sausen av ovnen og varm den opp igjen før du bruker den. Du kan også krydre sausen avhengig av graden av krydder du vil ha, dvs. tilsett mindre eller mer sukker eller honning eller muligens litt Tabasco. Mulige varianter er mørkt øl, tabasco eller en søt bourbon.
 
Så, selve spareribs-en
 
Etter vår mening er det viktig for gode ribs at du får ryggstykke- rib. Rygg-ribs er kuttet fra den øvre delen av ribben, og er ikke spareribs i ordets rette forstand – det er ribbein fra koteletten som er kuttet mellom rygg og mage, som er saftige og myke i smaken. Når kjøttet fra denne BBQ-delikatessen faller av beinet foran gjestene dine, er du garantert applaus!
Tilbake til forberedelsen. Hvis det fremdeles er en hinne på ribbeina, fjern den forsiktig med en gaffel. Deretter kan du rubbe ribsene. Ta 1 til 2 ts rub og fordel den over ribbeina. Rub-en masseres godt inn, alltid på begge sider. Pakk deretter ribbeina i plastfolie og aluminiumsfolie og sett dem gjerne i kjøleskapet i 6 til 12 timer. Folien sørger for at aromaene trenger dypt inn i kjøttet. Fjern plastfolien halvveis og pakk ribbenene inn i ny aluminiumsfolie.
 
Hvordan grille spareribs

Det er bare en måte å grille spareribs på: Indirekte grilling - i smokeren eller i gassgrillen. Dette er den eneste måten at varmen ikke når kjøttet direkte, men sirkuleres forsiktig av varmen som reflekteres fra lokket, og koker forsiktig ribbeina til de er perfekte.
 
Hvilket grillutstyr skal du bruke?
 
Som allerede sagt kan du bruke hvilken som helst smoker eller grill. Det er den indirekte tilberedningsmetoden er viktig.
 
Forberedelse i røykeren
 
Hvis du forbereder ribbeina i smokeren, forvarmer du den til 120 ° C, ribben i aluminiumsfolien plasseres deretter i smokeren i 4 timer. Så tar du ribbeina ut av aluminiumsfolien.
Legg rib-ene tilbake på grillristen uten aluminiumsfolien og bruk ca en halvtime på «finsih»-en: Da blir ribbene påført marinaden; de får det som kalles glasur. Gjør dette tre ganger, dvs. hvert 10. minutt. Etter siste gang påføring av marinaden er ribbeina klare til servering.
 
Forberedelse på gassgrillen
 
For tilberedning på gassgrillen, la ribbene ligge innpakket i aluminiumsfolie med lokket lukket og ved en temperatur på ca. 130 grader i omtrent en time. Fjern deretter ribbene fra folien og legg det på risten igjen i 30 minutter. Senk temperaturen litt og dekk ribben med marinaden hvert tiende minutt. Ferdig.
 
Du trenger disse ingrediensene for 6 personer
 
3 kg ribbe, 3 kg = 6 ribber
 
Til rub-en
 
5 ss brunt sukker
3 ss søtt paprikapulver
1 ss Arctic Salt røkt havsalt
1 ss pepper
1 ss varm paprikapulver
1 ss chilipulver
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
 
... og til marinaden
 
300 ml appelsinjuice
100 ml whisky
150 ml ketchup
1 ss Worcestersaus
2 ss krydderblanding (fra rub-en)
2 ss honning
50 ml BBQ-saus
2 ss sukker, brun
1 ss Arctic Salt røkt havsalt


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din