Smokey Margarita med røkt havsalt

Opprettet den under Oppskrifter

Smokey Margarita med røkt havsalt

Margarita med røkt havsalt? Ja absolutt! Vi ønsker ikke å holde oppskriften på Smokey Margarita til pinse fra deg. Skål!

Denne helgen er det på tide igjen, pinsen kommer opp! Pinse er jo en kristen høytid som gir oss en langhelg hvert år, og den bruker vi gjerne til utflukter og påfølgende grilling med venner. På landsbygda spiller oppvåkning av naturen og forespørselen om god høst tradisjonelt en stor rolle. Denne pinsen høster vi også noe godt, nemlig en Smokey Margarita med røkt havsalt.

Historien om Margarita

Før vi går i detalj, en kort titt på historien til margaritaen, så kan du score poeng med margarita-kunnskap under småprat i helgen. Den eksakte opprinnelsen til margaritaen er ikke kjent. Det som derimot er klart, er at den ble oppfunnet på 1930-tallet og ble først nevnt i en britisk bartenders oppskriftssamling i 1937. Navnet Margarita fikk den imidlertid senere, av den meksikanske tequila-produsenten José Cuervo. Da magasinet Esquire kåret Margarita til "Månedens drikke" i 1953, begynte det sin triumfmarsj rundt om i verden og ble fra da av ansett i USA som et symbol på høytider i Mexico. Baksiden er imidlertid at Margarita har utartet til en billig massedrink med billige ingredienser. Dette vil vi endre på!

Ingrediensene er avgjørende

En Margarita er bare like god som de ingrediensene du bruker. I mellomtiden har vi også tequila- og mezcal-varianter som er av høy kvalitet. Og du skal ikke kimse av margaritaen! Vår Smokey Margarita med røkt havsalt smaker som bålet til Charros og den fruktige friskheten til solmodne limefrukter. Så la oss overraske dere, chicas og chicos!

Du trenger disse ingrediensene til 1 Margarita:

1 margarita glass
1 rister for blanding
Saft fra ca. 3 lime for glasskanten
2 cl god tequila
1 cl Triple Sec
2 cl fersk limesaft
1 ts agavesirup
2 isbiter
1 ss paprika pulver
4 ss Arctic Salt røkt havsalt

Forberedelsen

Forbered to grunne boller litt større enn diameteren på margarita-glasset ditt. Hell ca 0,5 mm limejuice i en av bollene. Dryss 4 ss Arctic Salt røkt havsalt og 1 ss paprikapulver i den andre bollen.

Dypp deretter margaritasglasset, kant ned og ned i skålen med limesaft først. Rull deretter kanten av glasset i det røykede havsaltet til det er en kontinuerlig skorpe med røkt salt og paprika pulver på kanten.

Ta deretter shakeren og bland tequila, limejuice, Triple Sec og agavesirup med noen isbiter til alle ingrediensene er godt kjølte. Tilsett nå noen isbiter i tequilaglasset og hell Margerita over den. Smokey Margarita for pinsen er klar - salut!


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din