Prøv denne: Saftig, svart bønneburger med røkt chipotle-majones

Opprettet den under Oppskrifter

Våren er burger-sesong for oss. Derfor serverer vi i dag den som sannsynligvis er vår beste sorte bønneburger, med en svart bønne-postei og en sykt velsmakende, røkt chipotlemajones med Arctic Salt røkt havsalt som du kan sette tennene i!
Noen skiver saftig tomat, syltet chili og krydrede løkringer på toppen. Du ser sannsynligvis på den beste sorte bønneburgeren du noensinne har smakt. Burgere er jo ideelle for panne og grill!
 
Forberedelse: 15 minutter
Stek og prepp: 10 minutter
Totalt: 25 minutter
 
Ingredienser til 5 burgerkaker
 
2 bokser kokte svarte bønner
1 løk
2 fedd hvitløk
100 g kokte havreflak
1/2 ts Arctic Salt røkt havsalt
2 ts soyasaus
 1 klype pepper
 
Ingredienser til røkt chipotle majones
 
125 ml majones
2 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
1 ts sennep
1/2 ts chilipulver
1/2 ts Arctic Salt røkt havsalt
1/2 ts paprikapulver
1 ts rørsukker
 
Ingredienser til garnityr
 
1 rødløk
2 tomater
ferske agurkskiver
5 salatblader
 
Tilberedning av chipotle majones
 
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland fint med stavmikser.
 
Forbereder burgerbiffene
 
Skyll to bokser med svarte bønner i en sil under rennende vann. Stek deretter i en forvarmet ovn på 200 grader i 5 minutter til bønnene sprekker litt. Mos deretter bønnene grovt. Grovhakk og stek 1 løk og 2 fedd hvitløk til den er gjennomsiktig, og vend begge inn i de moste bønnene. Bland inn 100 gram kokte havreflak, røkt salt, pepper og soyasaus.
Fukt hendene, og form små hamburgerbiffer (da henger ikke bønnene fast) og press dem litt flate. Stek i 3 til 4 minutter på hver side - eller grill på grillen.
 
Montèr Black Bean Burger
 
Skjær tomater, agurk og rødløk i tynne skiver. Skjær burgerbrødene opp, rist toasten i en varm panne uten olje eller på grillen i 1 minutt.

Topp hvert burgerbrød med chipotle majones, ett salatblad, en svart bønneburger, agurk, tomat og løkskiver. Klar – ferdig – spis!
Bon appétit!


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din