Little Tokyo Del 2: Rask ramensuppe med svinekjøtt

Opprettet den under Oppskrifter

Little Tokyo Del 2: Rask ramensuppe med svinekjøtt

Den tradisjonelle nudelsuppen fra Japan må putre lenge for å utvikle sin sterke smak. I vår oppskrift viser vi deg hvordan du tilbereder en ramensuppe på bare 30 minutter som smaker like deilig som den japanske originalen.

Det finmes mange veier til en ramensuppe! Du kan variere alt under forberedelsene. Ingrediensene til buljongen, tilberedningstidens lengde, krydderne, typen pasta og selvfølgelig toppingen.

ingredienser for 4 personer

100 ml soyasaus
60 ml sesamolje
1/2 ts chilipulver
3 ts Arctic Salt urtesalt, løpstikkeæ
30 ml limejuice
200 g bønnespirer
2 nori -ark
Stekeolje
600 g svinekjøtt i ett stykke
250 g ramen nudler
1200 ml kyllingbuljong
6 ss vårløk, finhakket
4 egg
100 g stekte sesamfrø
4 ss mirin (japansk risvin) eller sake (japansk rissnaps)
100 g reddik

Rask ramsuppe - trinn for trinn:

Rameneggene - Ajitsuke Tamago på japansk - tar lengst tid for denne oppskriften, nemlig 20 minutter. Derfor starter du med det. Ramenegg marineres i en salt og søt soyasaus, som gir dem sin brune farge og en litt søt og syrlig smak.

Eggene smaker best når eggeplommen fremdeles er halvflytende. Du kan gjøre dette med 6 minutter koketid. Legg deretter de skrelte eggene ned i marinaden av soyasaus og mirin i 10-20 minutter. Kok opp soyasausen, sesamoljen, chilipulveret og limesaften i en liten gryte og la det surre i 1 minutt, og sett den til side.

Stek svinekjøttet i olje til skorpen er gyllenbrun. Skjær deretter i skiver og sett det til side. Hell varmt vann over ramen nudlene og la dem trekke i 3 minutter.

I en stor suppebolle fyller du 1/3 ts Arctic Salt løpstikkesalt og 1 ss soyasaus med 300 ml kyllingkraft og tilsett nudler, 3 skiver svinekjøtt og soyabønner. For å servere, klyver du rameneggene forsiktig i lengderetningen. Legg den åpne siden på ramen-suppen og pynt med vårløk, revet reddik og litt ristede sesamfrø og dryss for eksempel chiliolje eller hvitløkolje.


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din