Gorgonzola burger med honningløk

Opprettet den under Oppskrifter

Gorgonzola burger med honningløk
Gorgonzola burger med honningløk

Hvis du elsker hamburgere, vil du elske gorgonzola-burger med honningløk. Her er oppskriften.

En hamburger fungerer alltid - ferdig snakket! Grunnen til at burgere er så populære er du kan la din personlige preferanser løpe løpsk. Du vet med én gang om burgeren er super eller ikke når du ser den på tallerkenen foran deg. En burger har altså makten til å kontrollere sinnstilstanden din for resten av dagen. Hvis du har en tørr og uinspirert hurtigmatburger til lunsj med sammen med kollegene, er det ikke bare bortkastede penged, men livsgleden går rett i kjelleren. Smkk trenger det ikke å være! Med denne Gorgonzola-burgeren vil du nærme deg nye verdener av glede og atmosfæriske høydepunkter!

Gorgonzola på burgeren?

Biff og Gorgonzola utfyller hverandre fantastisk. Gorgonzola er kongen av blå oster. Den nøtteaktige, litt krydrede smaken gir deg uventede øyeblikk av lykke. Kombinasjonen av det saftige, stekte kjøttet og den smeltende Gorgonzolaen, sylteagurken, honningløken og aioli-sausen sørger for en utrolig smakeksplosjon i munnen. Så hvis du er lei av dine vanlige cheeseburgere, er Gorgonzola Burger med Honey Onion akkurat tingen for deg.

Ingredienser til 5 burgere:

1000 g kjøttdeig
600 g Gorgonzola
5 røde løk
4 sylteagurk
4 håndfuller ruccola
eddik
olivenolje
400 g smør
honning
5 sopp
Røyket aioli-saus (hjemmelaget med røkt Arctic Salt)
5 burgerboller

Forberedelse

For de syltede løkene: Bland eddik og honning. Skrell løken og skjær i fine ringer. Tilsett i eddikblandingen og smak til med salt. Legg løkene i bløt i romtemperatur i 20 minutter.

Til røyket aioli-sausen: Legg 3 hele egg, 2 fedd hvitløk, 1 ss sennep, sitronjuice, 2 til 3 ts røkt Arctic Salt alt over i et litermål eller lignende og kjør opp med en stavmikser. Smak til med røkt Arctic Salt og sitronjuice.

Skjær agurken i tynne strimler, vask ruccola og bland med eddik, olje, salt og pepper.

Varm opp grillpannen på høyeste nivå til den begynner å dampe. Form kjøttdeig i 5 like store burgere og grill dem med litt olje, ca ett minutt på hver side.

Smuldre Gorgonzola over biffene for hånd, legg på lokket og la osten smelte.

Smør smør på den nedre halvdelen av burgerbrødet og legg bollehalvdelene med den skjårne siden ned.

Pensle begge halvdelene av burgerbrødene med aioli-sausen og sopp. Dekk bunnen med sopp, ruccola, burgerne og honningløk.

Nyt måltidet


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din