Bruk disse tipsene for å lage den perfekte grillbiffen

Opprettet den under Oppskrifter

Bruk disse tipsene for å lage den perfekte grillbiffen

Rare, medium eller well done: Hva kan være bedre enn en grillet biff? I denne bloggteksten vil du finne ut alt om kjøttkvalitet, stekegrad, hviletid - og de to viktigste krydder for den perfekte smaken.

Din biffglede fra grillen begynner noen dager før sommergrillingsen,, med kvaliteten på kjøttet i supermarkedet eller hos slakteren du stoler på.

Slik kan du gjenkjenne kjøtt av god kvalitet

En god biff skulle ha modnet i minst tre uker og være minst 4 centimeter tykk. Enten entrecote eller T-bone: fettmarmorering er viktig. Det tilfører masse god smak når fettet smelter i varmen og kjøttet blir saftig og aromatisk. Når du griller, skaper ofte store fettinneslutninger ildkilder som forkull kjøttet. På den annen side hindrer en feit kant på siden av biffen at den får for mye varme når du griller.

Slik lager du en biff

Før du griller, må kjøttet ha romtemperatur slik at det koker jevnt senere, dvs. ut av kjøleskapet to timer på forhånd. Om du da skal salte eller ikke, er et nesten personlig spørsmål. Vi sier: vent til biffen er grillet.

På denne måten kan du holde et øye med kjernetemperaturen og stekegraden.

Når gassgrillen har nådd riktig temperatur - veiledningsverdien er mellom 260 og 290 ° C - bør biffen ligge på grillen i 2 til maksimalt 4 minutter med direkte flammevarme. Snu deretter biffen og grill i ytterligere 2 til 4 minutter.

Nå til kjernetemperaturen. Kjernetemperaturen er varmen inne i biffen. Den forteller deg stekegraden på biffen din. Du måler kjernetemperaturen lett med et digitalt grilltermometer. Følgende retningslinjer gjelder for en 5 centimeter tykk biff:

46 - 49°C = ULTRA RARE
52 - 55°C = RARE
55 - 60°C = MEDIUM-RARE
65 - 69°C = MEDIUM-WELL
OVER 71°C = WELL-DONE

For å oppnå disse tilberedningsnivåene, bør du fortsette å grille kjøttet på indirekte varme. Dette forhindrer at utsiden av biffen din forkulles. Som allerede skrevet ovenfor, er temperaturområdet for den optimale temperaturen i det indre av grillen for steking av biffer 260 til maksimalt 290 ° C. Med et innebygd termometer i lokket på grillen kan du enkelt holde øye med temperaturen.

La biffen hvile et øyeblikk før du nyter den!

Biffen din er nå grillet. La den nå hvile i noen minutter. Først da vil det være perfekt. Hvorfor? Fordi kjernetemperaturen trenger inn i kjøttet fra innsiden og ut. Tar du opp kniven nå, vil du forhindre at kjøttjuicen fordeles jevnt inni. Nå kan du ordne det fint til på tallerkenen og krydre biffen. For den perfekte biffglede er det nok med litt grov pepper og som en finpuss grovt Arctic Salt Gourmet som du bare gnir over biffen mellom fingrene. Ferdig.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din