Focaccia

Deilig italiensk brød på nordnorsk vis, for du vet vel at selvbakt er velsmakt!

Passer utmerket til salat eller som tilbehør til mat, gjerne med en god pesto eller tzatziki til.

Kan selvsagt også nytes til frokost, lunsj og kveldsmat.

Ingredienser:

25 g gjær

6 dl hvetemel

3 dl vann

1 ss flaksalt fra Arctic Salt

1/2 dl olivenolje

Løs opp gjær i litt lunkent vann. Tilsett flaksalt og olivenolje sammen med resten av vannet,

før du blander inn melet, litt om gangen.

Knas godt før du setter deigen til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.

Del opp deigen i 6-8 deler, bruk hendene og trykk ut hvert emne på en stekeplate dekt med bakepapir.

Vær raus med olivenolje på deigen og dryss på mer av vårt smakrike gourmetsalt

før du steker dine foccacia på 220 grader i ca 10 minutter midt i ovnen.

“Det en selv baker, er det som best smaker!” (norsk ordtak)