MØRK SJOKOLADE SALT OG NØTTER

Ingredienser:

4,5 dl kremfløte

300 g mørk sjokolade, gjerne 70%

1-2 dl nøtter eller mandler (macademia, paranøtter eller annet)

Flaksalt fra Arctic Salt

Sjokolade har gjennom vitenskapelige studier blitt assosiert med et langt liv og god helse.

For oss på Saltbrygga i Saltstraumen handler det om ren nytelse som vi gjerne deler med familie, venner og deg.

Fremgangsmåte:

Del opp din favorittsjokolade i biter og legg det i en skål.

Varm fløten til kokepunktet (NB skal ikke koke)

Hell fløten over sjokoladen og rør rundt til sjokoladen er helt oppløst.

Avkjøles i kjøleskapet, må ikke bli stivt.

Velg dine favorittnøtter, naturelle hele nøtter eller hakket i biter - det er opp til deg.

Hell så den avkjølte sjokoladeblandingen i serveringsskåler, eller i en form

om du ønsker nyte sjokoladen i biter.

Legg i nøtter og strø over flaksalt fra Arctic Salt. Nå kan det stå i kjøleskapet

og avkjøles til servering.

“Styrke er evnen til å bryte en sjokoladeplate i fire deler med bare hendene - og så bare spise én av delene”.

- Judith Viorst